Ajosaippuat ja -voiteet

Laadukas parranajosaippua — tai ajovoide eli parranajokreemi — on parranajovarusteiden kulmakivi. Yleisin ero saippuoiden ja voiteiden välillä on niiden ominaistuoksu, mutta käytännössä erityisesti parranajosaippuoiden käyttöominaisuuksissa on suuria eroja. Toiset vaahtoavat helposti, toiset vaativat tarmokasta partasudilla vatkaamista.

Niinkutsuttuja kolmeen kertaan rouhittuja (nk. triple-milled) saippuoita pidetään laadukkaimpina ja riittoisimpina, mutta hyvin kovina näiden saippuoiden vaahdottaminen saattaa aluksi tuntua työläältä. Jotkut saippuat muodostavat muhkean ja ilmavan vaahdon, kun toisissa vaahto on kermaisempaa ja tiukempaa. On pääosin makuasia, millainen saippua tai voide toimii parhaiten.

Saippua vai voide?

Ajosaippuan ja ajovoiteen välillä on se perustavanlaatuinen ero, että tarvittaessa parranajovoide toimii sellaisenaan, kun parranajosaippua tarvitsee käytännössä aina partasudin vaahdotusta varten. Ajovoiteen vaahdottaminen sudin ja vaahdotuskulhon avulla toki parantaa huomattavasti voiteen käyttöominaisuuksia, mutta välttämätöntä vaahdotus sudin kanssa ei ole. Toisaalta ajosaippuan vaahdottaminen on juuri perinteiseen parranajoon olennaisesti kuuluva rituaali, jonka aikana voi nauttia vaahtoutuvan saippuan tuoksusta samalla kun kasvoilla mahdollisesti on kuuma pyyhe tai parranajoöljy pehmentämässä partaa ajoa varten.

Tuotteet 1-12 / 22

Sivu:
  1. 1
  2. 2

Tuotteet 1-12 / 22

Sivu:
  1. 1
  2. 2